Biscotti al cocco
Kruche ciasteczka są pyszne i chrupiące. Ich przygotowanie jest niezwykle proste. Nico Carlucci prezentuje recepturę na Biscotti al cocco (ciasteczka kokosowe).

receptura
Ciasteczka kokosowe (Biscotti al cocco)
Czas przygotowania: około 3 godziny
Trudność: proste
Koszt: niski
Czas wypieku: około 12 minut
Narzędzia: łopatka plastikowa, pojemniki na
składniki, folia spożywcza, wałek lub wałkownica, foremki na
ciasteczka, lodówka, blachy cukiernicze perforowane lub wyłożone
papierem piekarskim.
Składniki
500 g masła z lodówki
500 g cukru pudru
250 g mączki kokosowej
5 średnich jajek (około...
Dostęp ograniczony.
Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną prenumeratą lub subskrypcją. Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.
Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?
- Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
- Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
- Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
- Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
- Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych