Bobas-królik

Bobas-królik wykonany z masy cukrowej to atrakcyjna dekoracja tortu z okazji narodzin dziecka, chrztu czy pierwszych urodzin. Zachęcamy zarówno do wykonania niniejszej dekoracji, jak i do modyfikacji jej kolorystyki oraz układu!

MATERIAŁY I NARZĘDZIA

  • kolorowa masa cukrowa 
  • wykałaczki 
  • narzędzie kulka 
  • narzędzie drezdeńskie 
  • czarny lukier
  • jadalny mazak 
  • nożyk 
  • silikonowy pędzel 
  • pinceta

Krok 1

Z cukrowej masy przygotowujemy dwie kule, jedną mniejszą na głowę, a następnie drugą większą, którą kształtujemy w stożek, będzie to tułów bobasa. 

fot. z archiwum autorki

Krok 2

W część tułowia wbijamy kawałek wykałaczki, aby usztywnić konstrukcję.

fot. z archiwum autorki

Dostęp ograniczony.

Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.

Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?

  • Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
  • Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
  • Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
  • Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
  • Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych
zarejestruj się

Logowanie

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz