Bobas-królik
Bobas-królik wykonany z masy cukrowej to atrakcyjna dekoracja tortu z okazji narodzin dziecka, chrztu czy pierwszych urodzin. Zachęcamy zarówno do wykonania niniejszej dekoracji, jak i do modyfikacji jej kolorystyki oraz układu!
MATERIAŁY I NARZĘDZIA
- kolorowa masa cukrowa
- wykałaczki
- narzędzie kulka
- narzędzie drezdeńskie
- czarny lukier
- jadalny mazak
- nożyk
- silikonowy pędzel
- pinceta
Krok 1
Z cukrowej masy przygotowujemy dwie kule, jedną mniejszą na głowę, a następnie drugą większą, którą kształtujemy w stożek, będzie to tułów bobasa.

Krok 2
W część tułowia wbijamy kawałek wykałaczki, aby usztywnić konstrukcję.

Dostęp ograniczony.
Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.
Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?
- Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
- Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
- Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
- Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
- Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych