Bottoncini alla semola
Kruche ciasteczka są pyszne i chrupiące. Ich przygotowanie jest niezwykle proste. Nico Carlucci prezentuje recepturę na Bottoncini alla semola (guziczki z powtórnie zmielonej mączki).

receptura
Guziczki z powtórnie zmielonej mączki z twardego ziarna, z masła bez laktozy (Bottoncini alla semola)
Czas przygotowania: około 3 godziny
Trudność: proste
Koszt: niski
Czas wypieku: około 12 minut
Narzędzia: plastikowa łopatka, pojemniki na
składniki, folia spożywcza, wałek lub wałkownica, foremki do
ciasteczek, lodówka, blachy do wypieku perforowane lub wyłożone
papierem piekarskim, rurka plastikowa, miarka ze skalą.
Dostęp ograniczony.
Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną prenumeratą lub subskrypcją. Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.
Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?
- Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
- Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
- Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
- Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
- Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych