Bottoncini alla semola

Kruche ciasteczka są pyszne i chrupiące. Ich przygotowanie jest niezwykle proste. Nico Carlucci prezentuje recepturę na Bottoncini alla semola (guziczki z powtórnie zmielonej mączki).

Bottoncini alla semolaGuziczki z powtórnie zmielonej mączki z twardego ziarna, z masła bez laktozy (Bottoncini alla semola), fot. z archiwum autora

receptura

Guziczki z powtórnie zmielonej mączki z twardego ziarna, z masła bez laktozy (Bottoncini alla semola)

Czas przygotowania: około 3 godziny
Trudność: proste
Koszt: niski
Czas wypieku: około 12 minut
Narzędzia: plastikowa łopatka, pojemniki na składniki, folia spożywcza, wałek lub wałkownica, foremki do ciasteczek, lodówka, blachy do wypieku perforowane lub wyłożone papierem piekarskim, rurka plastikowa, miarka ze skalą.

Dostęp ograniczony.

Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną prenumeratą lub subskrypcją. Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.

Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?

  • Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
  • Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
  • Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
  • Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
  • Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych
zarejestruj się

Logowanie

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Lody Inspiracje 2020

Lody Inspiracje 2020

28,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz