Bułka premium

Zachęcamy do wykonania receptury. Bułka premium może się znaleźć na naszym stole wielkanocnym.

Ireks
Bułka premium, fot. Ireks

receptura

Bułka premium

Składniki na ciasto

Mąka pszenna: 10,000 kg
IREKS ARCTIC: 0,300 kg
Tłuszcz: 0,100 kg
Sól: 0,200 kg
Drożdże*: 0,300 kg
Woda: ok. 5,200 l

Ciężar ciasta: 16,100 kg
Czas miesienia: 5 + 5 minut,
mieszałka spiralna
Temperatura ciasta: 25-26°C
Fermentacja wstępna w dzieży: 10-15 minut
Obróbka: wg preferencji
Temperatura wypieku: 240°C
Czas wypieku: 18-20 minut

* Dopasować ilość drożdży do warunków produkcji i procesu technologicznego.

Może cię również zainteresować: Biscottini al limone

Galeria

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz