Project Warszawa otwiera rzemieślniczą piekarnię w Śródmieściu

Pod parasolem grupy Project Warszawa powstaje właśnie piekarnia Chaud Pain, a współtwórcą tego miejsca jest Marcin Przybysz, zwycięzca 3. edycji programu telewizyjnego Top Chef.

Zapach świeżego pieczywa powoduje, że mamy ochotę wstąpić do piekarni i skosztować pysznych, jeszcze ciepłych wypieków. Już wkrótce na mapie Warszawy otworzy się rzemieślnicza piekarnia Chaud Pain (z jęz. francuskiego czyt. „szo pę”, co oznacza gorący chleb). Nazwa piekarni nawiązuje do inspiracji właścicieli tego miejsca, którzy mają francuskie korzenie. Dlatego przepisy, z których powstają pieczywo i słodkie rumiane przysmaki, sięgają wiekowych, sprawdzonych receptur. Zakwas do chleba leżakuje tak długo, aż da o sobie znać, że może ruszać na podbój kubków smakowych gości Chaud Pain. Mąka do wypieków jest z kolei mielona na miejscu przez doświadczonych piekarzy, co pozwala nasycić produkty wyjątkowym smakiem i aromatem. Za kompozycję oferty odpowiada szef piekarni Paweł Albert. Dobiera on wyselekcjonowane ziarna zbóż zarówno z własnych upraw, jak i sprowadza je z Francji.

– Pomysł otwarcia piekarni zrodził się już dawno. Goście bardzo często dopytywali, czy pieczywo, które serwujemy w naszych restauracjach, można kupić również na wynos. To nam dało do myślenia, że warto wyjść naprzeciw tym oczekiwaniom. Lokal, w którym otwieramy piekarnię, sąsiaduje z naszą restauracją Epoka w budynku Hotelu Europejskiego tuż przy Krakowskim Przedmieściu w Warszawie. Obecnie trwa w nim remont, jednak postanowiliśmy przyspieszyć prace i proces otwarcia piekarni. Dlatego od 13 listopada 2020 r. można przedpremierowo kupić produkty, które znajdą się w ofercie w Chaud Pain w naszych dwóch innych restauracjach: Epoce i Bez Tytułu – mówi Antoine Azaïs, dyrektor zarządzający grupy Project Warszawa.

Najwyższa jakość produktów i komfort gości

Chrupiące pieczywo wykonane z najlepszych składników to gwarancja pysznych spotkań w gronie rodzinnym lub pomysłem na romantyczne śniadanie do łóżka. Kanapka z pieczywa dobrej jakości doda energii zarówno rano, jak i o każdej porze dnia, gdy wybierzemy pełnoziarnisty chleb lub bagietkę jako dodatek do innych dań. – W naszych restauracjach zawsze stawiamy na jakość produktów i komfort gości, którzy nam zaufali. W Chaud Pain poza stacjonarną sprzedażą pieczywa rzemieślniczego będzie można zamawiać również zestaw śniadaniowy z koszem pieczywa i dodatkami z dostawą do domu. To świetne rozwiązanie dla tych, którzy uwielbiają rodzinne poranki, a nie zawsze mają energię, by o świcie ruszyć po świeże pieczywo – dodaje Marcin Przybysz, Executive Chef grupy Project Warszawa.

Oferta Chaud Pain

W ofercie Chaud Pain znajdziemy m.in.: różne rodzaje rzemieślniczego pieczywa jasnego oraz ciemnego, bagietki, słodkie brioche z miodem i palonymi migdałami, a także croissanty wypiekane na bazie przepisów rodem z Francji. Oficjalne otwarcie Chaud Pain planowane jest na początek grudnia. Szczegółowe informacje na temat oferty i produktów można znaleźć na profilach na Facebooku i Instagramie piekarni Chaud Pain.

Czytaj więcej artykułów z kategorii branżowej Piekarstwo

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz