„Cukiernictwo i Piekarstwo” nr 11-12/2021
Głos z branży
W trosce o polski chleb
Trwają prace nad wzbogacaniem chleba w składniki, które mają utworzyć z tego powszechnie spożywanego produktu artykuł o poszerzonych właściwościach żywieniowych. Adam Melkowski dzieli się z nami swoją opinią na temat dodawania do ciasta chlebowego wytłoków z owoców czy owadów.
Adam Melkowski
Krok po kroku
Efektowny tort piernikowy
Zachęcamy do wykonania pierniczków i stworzenia z nich dekoracji tortu pełnej świątecznej mocy. Nasza kamieniczka będzie wyjątkowo pięknie prezentować się jako prezent, zapakowana w pudełeczko z dodatkiem pachnących świątecznych dodatków, jak anyż lub cynamon.
Bożena Furdal
Świat czekolady
Czy warto łączyć słodycz z alkoholem?
Okres przygotowań do świąt Bożego Narodzenia wiąże się z poszukiwaniem „rozgrzewających” kierunków w cukiernictwie. Połączenie odpowiedniego alkoholu z deserem i we właściwych proporcjach to klucz do sukcesu.
Piotr Ławrowski
Rynek
Wolisz wydanie papierowe? Przejdź do naszego sklepu i zamów prenumeratę