„Cukiernictwo i Piekarstwo” nr 5-6/2022, nr 7-8/2022.

W najnowszym, łączonym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” koncentrujemy się na sezonie komunijno-weselnym oraz owocach. W numerze 5-6 można znaleźć artykuły: Kremy czekoladowe i monoporcje, Czerstwienie pieczywa, Pistacja, recepturę na Panzerotti z mąką bambusową i wodą morską, Rzemieślnicze maszyny i urządzenia do produkcji czekolady, tutorial krok po kroku na tort malowany z dodatkiem makaroników i delikatnych kwiatów oraz relacje z targów SIGEP 2022. Natomiast w numerze 7-8 znajdziemy artykuły o: tym jak zadbać o własną markę i znaleźć więcej klientów, jaki jest dobry chleb, owocach w żelu, nadzieniach i przetworach owocowych w ciastkarni. Przygotowaliśmy także m.in recepturę na rzymską pizze Scrocchiarelle,

„Cukiernictwo i Piekarstwo” nr 5-6/2022, nr 7-8/2022

Czasopismo „Cukiernictwo i Piekarstwo” nr 5-6/2022 w wersji online znajdziesz w sekcji „Czytaj online”. Czytaj wydanie elektroniczne

Temat numeru

Kremy czekoladowe i monoporcje

Kremy czekoladowe można przygotować na różne sposoby, zależnie od naszych preferencji. Warto je wykorzystać w cieszących się coraz większą popularnością monoporcjach.

Dorota Czerwińska

Technologie, surowce, receptury

Czerstwienie pieczywa

Wiele czynników wpływa na proces starzenia się pieczywa.  Mimo swojego wyglądu i gorszego smaku czerstwe pieczywo nie jest szkodliwe dla naszego zdrowia.

Agnieszka Pietroń

Pistacja. Zielone złoto

Pistacja jest cenionym, a także drogim produktem. Możemy wykorzystać je m.in. do produkcji lodów, ciast, kremów czy innych deserów. Które odmiany uważane są za najlepsze?

Joanna Ejsmont

Receptury mistrzów

PanzerBoo. Panzerotti z mąką bambusową i wodą morską

Zachęcamy do przygotowania receptury Nico Carlucciego na jego autorskie PanzerBoo – panzerotti z mąką bambusową i wodą morską. Sposób przygotowania jest prosty, a koszt składników niski.

Nico Carlucci

Świat czekolady

Rzemieślnicze maszyny i urządzenia do produkcji czekolady

Stworzenie dobrej jakościowo czekolady nie jest proste. Przybliżamy proces produkcji czekolady bean to bar oraz niezbędne do tego urządzenia.

Piotr Ławrowski

Krok po kroku

Tort malowany z dodatkiem makaroników i delikatnych kwiatów


Niezależnie od rodzaju uroczystości, życzymy sobie, aby nasz tort był wytworny, elegancki i z klasą. Taki tutorial przygotowaliśmy dla Państwa. Sprawdzi się na każdym przyjęciu, niezależnie od rodzaju uroczystości i liczby gości.

Bożena Furdal

Rynek

SIGEP 2022 Powrót po dwuletniej przerwie

12-16 marca 2022 r. w Rimini odbyła się 43. edycja targów SIGEP – The Dolce World Expo. Imprezy organizowanej przez Italian Exhibition Group. Poświęconej lodom, cukiernictwu, czekoladzie, piekarstwu rzemieślniczemu, a także kawie.

Joanna Ejsmont

Galeria

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Lody Inspiracje 2020

Lody Inspiracje 2020

28,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz