Dekoracyjna dalia
Dalie to piękne kwiaty, które sprawdzą się idealnie w różnego rodzaju dekoracjach. Krok po kroku prezentujemy, jak je wykonać z masy cukrowej.
Materiały i narzędzia
drut florystyczny, papier, cążki, styropianowa kulka, masa gum paste, różowy i jasnozielony barwnik, wykałaczki, klej spożywczy, folia spożywcza, taśma florystyczna.
Krok po kroku
Krok 1

Drut florystyczny powleczony papierem o grubości 20 mm wygnij cążkami w hak, ściskając końcówkę drutu.
Krok 2

Dostęp ograniczony.
Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną prenumeratą lub subskrypcją. Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.
Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?
- Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
- Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
- Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
- Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
- Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych