Dekoracyjne ciasteczka bożonarodzeniowe
Ciasteczka bożonarodzeniowe to oryginalny zestaw dekoracji do wykorzystania na kilka sposobów. Sprawdzą się zwłaszcza jako upominek świąteczny.
MATERIAŁY I NARZĘDZIA
masa cukrowa, wykrawaczka, nożyk, pędzelek silikonowy, tylka, sznurek, narzędzie drezdeńskie
Krok 1
fot. z
archiwum autorki
Masę cukrową rozwałkuj na grubość ok. 3 mm, następnie wytnij wykrawaczką kształt gwiazdy.
Krok 2
fot. z
archiwum autorki
Rozwałkuj dość cienko kawałek czerwonej masy, a następnie wytnij jeszcze raz fragment gwiazdy.
Może Cię także zainteresować: Gruszka latem
Dostęp ograniczony.
Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną prenumeratą lub subskrypcją. Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.
Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?
- Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
- Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
- Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
- Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
- Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych