Dekoracyjne ciasteczka bożonarodzeniowe

Ciasteczka bożonarodzeniowe to oryginalny zestaw dekoracji do wykorzystania na kilka sposobów. Sprawdzą się zwłaszcza jako upominek świąteczny.

MATERIAŁY I NARZĘDZIA

masa cukrowa, wykrawaczka, nożyk, pędzelek silikonowy, tylka, sznurek, narzędzie drezdeńskie

Krok 1 

fot. z archiwum autorki

Masę cukrową rozwałkuj na grubość ok. 3 mm, następnie wytnij wykrawaczką kształt gwiazdy.

Krok 2 

fot. z archiwum autorki

Rozwałkuj dość cienko kawałek czerwonej masy, a następnie wytnij jeszcze raz fragment gwiazdy.

Może Cię także zainteresować: Gruszka latem

Dostęp ograniczony.

Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną prenumeratą lub subskrypcją. Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.

Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?

  • Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
  • Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
  • Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
  • Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
  • Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych
zarejestruj się

Logowanie

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz