Elegancki tort na wielkanocny stół
Krok po kroku przedstawiamy dekorację na wielkanocny stół. Tym razem będziemy świętować z delikatnym rozmachem. Siła tego tortu tkwi w prostocie połączonej z elegancką barwą złota, bieli i błękitu.

Tort - materiały
tort złożony (struktura smakowa według uznania), tynk (ganache na bazie białej czekolady i masła/tynk maślany na bazie mleka i masła skondensowanego/tynk maślany na bezie szwajcarskiej), masa cukrowa do modelowania w kolorze cielistym, barwnik spożywczy w kolorze błękitnym i złotym, spirytus, zamsz (możemy wykorzystać w sprayu albo przygotować sami na bazie masła kakaowego i dobrej białej czekolady)
Narzędzia
tylka cukiernicza (praktyczna to wilton M1, możemy również wykorzystać 2A lub 4B), worek cukierniczy, packa do tynkowania tortu, pędzelek
Krok 1
Złożony i dobrze schłodzony tort wyjmujemy z rantu i następnie przygotowujemy go do tynkowania.
Dostęp ograniczony.
Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.
Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?
- Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
- Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
- Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
- Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
- Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych