Elegancki tort na wielkanocny stół

Krok po kroku przedstawiamy dekorację na wielkanocny stół. Tym razem będziemy świętować z delikatnym rozmachem. Siła tego tortu tkwi w prostocie połączonej z elegancką barwą złota, bieli i błękitu.

TortElegancki tort na wielkanocny stół, fot. z archiwum autorki

Tort - materiały

tort złożony (struktura smakowa według uznania), tynk (ganache na bazie białej czekolady i masła/tynk maślany na bazie mleka i masła skondensowanego/tynk maślany na bezie szwajcarskiej), masa cukrowa do modelowania w kolorze cielistym, barwnik spożywczy w kolorze błękitnym i złotym, spirytus, zamsz (możemy wykorzystać w sprayu albo przygotować sami na bazie masła kakaowego i dobrej białej czekolady)

Narzędzia

tylka cukiernicza (praktyczna to wilton M1, możemy również wykorzystać 2A lub 4B), worek cukierniczy, packa do tynkowania tortu, pędzelek

Krok 1

Złożony i dobrze schłodzony tort wyjmujemy z rantu i następnie przygotowujemy go do tynkowania.

Dostęp ograniczony.

Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.

Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?

  • Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
  • Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
  • Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
  • Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
  • Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych
zarejestruj się

Logowanie

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Lody Inspiracje 2020

Lody Inspiracje 2020

28,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz