Gruszka latem
Sezon na gruszki przypada jesienią, jednak przez cały rok możemy cieszyć się dobrocią tego owocu. Przedstawiamy Państwu piękną dekorację „Gruszka latem”, która może zagościć tak na torcie, jak również na innych słodkościach. Naszą dekoracją będzie jedynie gruszka. Czy minimalizm i prostota zaowocują tego lata?

NARZĘDZIA
- deska do krojenia,
- ostry nóż,
- szerokiej średnicy garnek,
- szpatułka silikonowa,
- blacha i papier do pieczenia
SKŁADNIKI
- twarde gruszki (ok. 18 szt.) podobnej wielkości,
- cukier,
- woda,
- barwnik zielony w dwóch odcieniach,
- tort obłożony masą cukrową (w tutorialu wykorzystamy dwa piętra, jednak dekoracja może być wykorzystana w dowolnej liczbie pięter),
- czekolada do mocowania plastrów gruszki
Krok 1
Gruszki dokładnie myjemy.

Krok 2
Kroimy gruszki na plastry takiej samej grubości, ok. 1,5 mm.

Krok 3
Przygotowujemy słodki roztwór, składający się z cukru i wody, w proporcji 2 do 1.

Krok 4
Potrzebujemy barwnik w dwóch odcieniach.
