Jabu! Bułeczki wypiekane w formach silikonowych
Zachęcamy do wykonania receptury na Jabu! – Bułeczki wypiekane w formach silikonowych. Sposób przygotowania jest prosty, a koszt niski.
receptura
Ciasto:
5 kg Jabu!
5 kg mąki pszennej typ 550
0,6 kg drożdży
4,6 kg wody
1 kg oleju
Przyrządzanie:
Mieszać wszystkie składniki, z wyjątkiem oleju, 5 minut na wolnych i 8 minut na szybkich obrotach. W połowie czasu miesienia na szybkich obrotach dodać olej. Temperatura ciasta – 27-29°C. Fermentacja wstępna − 10 minut. Podzielić ciasto na presy o masie 1 kg. Fermentacja w presach − 10 minut. Presy podzielić na kęsy, zaokrąglić, lekko wydłużyć, ułożyć w silikonowych foremkach. Fermentacja końcowa − 40 minut. Przed wypiekiem kęsy naciąć. Wypiekać w temperaturze 210°C przez 15 minut, bez zaparowania komory.
Receptura na:
491 sztuk
14,256 kg