Jabu! Bułeczki wypiekane w formach silikonowych

Zachęcamy do wykonania receptury na Jabu! – Bułeczki wypiekane w formach silikonowych. Sposób przygotowania jest prosty, a koszt niski.

receptura

Ciasto:

5 kg Jabu!
5 kg mąki pszennej typ 550
0,6 kg drożdży
4,6 kg wody
1 kg oleju

Przyrządzanie:

Mieszać wszystkie składniki, z wyjątkiem oleju, 5 minut na wolnych i 8 minut na szybkich obrotach. W połowie czasu miesienia na szybkich obrotach dodać olej. Temperatura ciasta – 27-29°C. Fermentacja wstępna − 10 minut. Podzielić ciasto na presy o masie 1 kg. Fermentacja w presach − 10 minut. Presy podzielić na kęsy, zaokrąglić, lekko wydłużyć, ułożyć w silikonowych foremkach. Fermentacja końcowa − 40 minut. Przed wypiekiem kęsy naciąć. Wypiekać w temperaturze 210°C przez 15 minut, bez zaparowania komory. 

Receptura na:
491 sztuk
14,256 kg

Może Cię także zainteresować: Bułeczki Nica Carlucciego

Galeria

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz