Niepowtarzalny tort komunijny dla dziewcząt i chłopców
Wielkimi krokami zbliża się sezon komunijny. Z tej okazji warto przygotować coś wyjątkowego. Zachęcamy do wykonania tortu z delikatnymi atrybutami komunijnymi.
MATERIAŁY I NARZĘDZIA
- masa cukrowa
- nożyk
- skrobia ziemniaczana
- silikonowy pędzel
- silikonowe formy
- klej spożywczy
- szpikulec
- mazak spożywczy
- milimetrowe czarne perełki
- drobne serduszka
- barwniki pudrowe
Krok 1
W rozwałkowanej na grubość ok. 4 mm masie w kolorze cielistym, wycinamy nożykiem kształt głowy i tułowia chłopca.

Krok 2
Palcami, a także pędzelkiem silikonowym wygładzamy brzegi wyciętej formy.

Krok 3
Dostęp ograniczony.
Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.
Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?
- Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
- Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
- Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
- Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
- Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych