Niepowtarzalny tort komunijny dla dziewcząt i chłopców

Wielkimi krokami zbliża się sezon komunijny. Z tej okazji warto przygotować coś wyjątkowego. Zachęcamy do wykonania tortu z delikatnymi atrybutami komunijnymi.

MATERIAŁY I NARZĘDZIA

  • masa cukrowa
  • nożyk
  • skrobia ziemniaczana
  • silikonowy pędzel
  • silikonowe formy
  • klej spożywczy
  • szpikulec
  • mazak spożywczy
  • milimetrowe czarne perełki
  • drobne serduszka
  • barwniki pudrowe

Krok 1

W rozwałkowanej na grubość ok. 4 mm masie w kolorze cielistym, wycinamy nożykiem kształt głowy i tułowia chłopca.

fot. z archiwum autorki

Krok 2

Palcami, a także pędzelkiem silikonowym wygładzamy brzegi wyciętej formy.

fot. z archiwum autorki

Krok 3

Dostęp ograniczony.

Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.

Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?

  • Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
  • Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
  • Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
  • Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
  • Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych
zarejestruj się

Logowanie

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz