Oryginalny tort ślubny z użyciem papieru waflowego
Uroczystość ślubna jest wyjątkowym wydarzeniem, a tort stanowi na nim „wisienkę”. Przedstawiamy krok po kroku, jak wykonać oryginalny tort ślubny z użyciem papieru waflowego.

NARZĘDZIA
- dwa wymiarowe dziurkacze o średnicy 3 i 5 cm,
- nożyczki,
- pędzelek,
- wałek,
- skalpel,
- packa
SKŁADNIKI
- papier waflowy o grubości 0,27 mm,
- masa cukrowa biała,
- wódka,
- czekolada biała
Krok 1
Aby przygotować ślubny tort piętrowy, potrzebujemy optymalnie trzech biszkoptów przełożonych kremami. W tutorialu wykorzystamy bryły o takich wymiarach, aby nasz tort pięknie prezentował się wizualnie. Zależy nam na tym, aby każda bryła po przełożeniu była tej samej wysokości. Zaczynamy od dolnego piętra. Bryła pierwsza – 20/15, druga – 15/15, trzecia – 10/15.
Dostęp ograniczony.
Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną prenumeratą lub subskrypcją. Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.
Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?
- Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
- Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
- Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
- Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
- Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych