Pane ai cereali „LaRicca”

Dziesięć tysięcy lat temu ludzie podróżujący w karawanach, aby przetrwać, wykorzystywali zarodki ziaren, z których otrzymywali mąkę. Po wymieszaniu mąki z wodą otrzymane ciasto wypiekali na gorących kamieniach. Tak właśnie powstał pierwszy chleb. Z biegiem lat przestano używać zarodków na rzecz samych ziaren.

Wytwarzanie chleba stało się sztuką, w której zawarta jest magia cywilizacji. Pieczywo na ziarnach jest produktem drożdżowym, które daje wielką satysfakcję już z powodu samego zapachu podczas wypieku. Jest doskonałe na śniadanie, zarówno w wersji na słodko, jak i na słono. Wyjątkowość tego pieczywa zależy od mąki, która dzięki składnikom bogatym w zboża, ziarna (sezamu, żyta, owsa, amarantusa, żyta, qunoi itd.) jest źródłem błonnika. Generuje produkt szczególny, o wysokiej zawartości błonnika, atrakcyjnym wyglądzie – lepszym od klasycznego pieczywa. 

receptura

Pane ai cereali „LaRicca”

Temperatura pracowni: 34,9°C i wilgotność względna 49% 
Całkowity czas wykonania: około 3 godziny
Temperatura kotła: 34,6°C
Waga przed wypiekiem: około 500 g
Porcje: 7 kawałków
Narzędzia: miesiarka spiralna lub planetarka z hakiem, waga, pojemnik z miarką, ściereczka do przykrycia, tarka metalowa, perforowane blachy do wypieku wyłożone papierem do pie...

Dostęp ograniczony.

Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną prenumeratą lub subskrypcją. Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.

Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?

  • Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
  • Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
  • Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
  • Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
  • Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych
zarejestruj się

Logowanie

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz