Panettone na bazie mąki z młynu Dallagiovanna

Nico Carlucci prezentuje recepturę na panettone na bazie mąki z młynu Dallagiovanna. Przypominamy, że klasyczne receptury należy dostosować do właściwości mąki, z jaką się pracuje, żeby uzyskać zadowalający wynik.

Panettone na bazie mąki z młynu Dallagiovannafot. z archiwum autora

receptura

Panettone na bazie mąki z młynu Dallagiovanna

W tej recepturze używa się mąki z młynu Dallagiovanna o nazwie „panettoni” do wytwarzania tego oraz innych ciast drożdżowych. Uzyskuje się ją z najlepszych ziaren, bogatych w proteiny. Jest odpowiednia pod kątem zbilansowania elastyczności i wytrzymałości ciasta.

Ciasto początkowe

2,4 kg mąki „panettoni” z młynu Dallagiovanna
750 g kwasu piekarskiego
1,2 l wody
850 g cukru
1050 g masła
400 g żółtek

Dostęp ograniczony.

Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną prenumeratą lub subskrypcją. Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.

Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?

  • Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
  • Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
  • Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
  • Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
  • Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych
zarejestruj się

Logowanie

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

169,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Lody Inspiracje 2020

Lody Inspiracje 2020

28,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz