Piwonia z gum paste

Piwonie idealnie nadadzą się do różnego rodzaju dekoracji. Prezentujemy tutorial na piwonie z gum paste. 

Materiały i narzędzia

drut florystyczny, cążki, styropian, masa gum paste, różowy barwnik, wykałaczki, folia spożywcza, nożyk, gąbka, wałek, deska z rowkami, taśma

Krok 1 

Drut florystyczny powleczony papierem o grubości 20 wygnij cążkami w hak, ściskając końcówkę drutu.

fot. z archiwum autorki

Krok 2

Wbij drut prostą końcówką w środek styropianowej kulki o średnicy 2 cm. Następnie przeciągnij drut delikatnie przez styropianową kulkę.

fot. z archiwum autorki

Krok 3

Wbij haczyk z drutu w styropianową kulkę, aby pozostał w środku kulki. Uważaj, nie ciągnij zbyt...

Dostęp ograniczony.

Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną prenumeratą lub subskrypcją. Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.

Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?

  • Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
  • Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
  • Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
  • Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
  • Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych
zarejestruj się

Logowanie

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz