Rengo, czyli rewolucja na rynku cukierniczym

Rengo jest prosty w użyciu, nie zajmuje dużo miejsca i dostępny jest w różnych smakach. Można go użyć do: dekorowania, nadziewania, przekładania lub dozowania. Nadaje się do takich wypieków jak m.in.: drożdżówki, pączki, korpusy babeczek, ciastka, muffiny czy torty. Dzięki mniejszej gramaturze świetnie sprawdzi się zarówno w małych cukierniach, kawiarniach, restauracjach, jak i hotelach. Przyda się zresztą nie tylko profesjonalistom.

R jak rewolucja

Rengo jest pierwszym tego typu artykułem na polskim rynku. Nadzienia Lauretta, które znajdują się w rękawie, są sprawdzonym produktem, docenionym przez klientów w Polsce i za granicą. Dostępne są w trzech wariantach: jako nadzienia kremowe oraz owocowe z kawałkami owoców lub gładkie/przetarte. Gama smaków jest naprawdę różnorodna, wśród kilkunastu propozycji są m.in. nadzienia o smaku: waniliowym, czekoladowym, adwokata, morelowym, truskawkowym, malinowym 60%, czarnej porzeczki 50%. 

Gdy tworzyliśmy nowe opakowanie, zależało nam na tym, aby odbiorcy docenili szybkość oraz wygodę pracy z użyciem Rengo. Przede wszystkim jednak chcieliśmy pokazać, że nadzienia Lauretta mogą sprawdzić się w każdych warunkach. 

E jak ergonomia

Jedną z najważniejszych cech Rengo jest wygoda. Rękaw jest bardzo poręczny, dzięki czemu łatwo go użyć. Ma estetyczne, kolorowe opakowanie, które bez problemu zmieści się na półce lub w szafce. Nie zajmuje dużo miejsca. Jeśli po użyciu w rękawie zostało nadzienie, wystarczy go zamknąć i włożyć do lodówki. W ten sposób może być przechowywany przez następne 4 tygodnie. 

N jak nowość

Dostęp ograniczony.

Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną subskrypcją. Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.

Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?

  • Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
  • Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
  • Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
  • Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
  • Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych
zarejestruj się

Logowanie

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz