Scarcelle Pasquali

Zachęcamy do wykonania Scarcelle Pasquali według receptury Nica Carlucciego. Są to ciastka pochodzące z Puglii, które przygotowuje się podczas świąt wielkanocnych. Koszt wypieków ciastek jest niski, a do tego są one łatwe w przygotowaniu.

CIP_3-4_22_Nico_Carlucci_DESERY_WIELKANOCNE_SCARCELLE_2Scarcelle Pasquali, fot. z archiwum autora

receptura

Scarcelle Pasquali

Scarcelle Pasquali - ciastka typowe dla gastronomii z Puglii, które przygotowuje się podczas świąt wielkanocnych. Nazwa pochodzi ze źródeł antycznych i ma wiele znaczeń. Na niektórych obszarach symbolizuje uwolnienie od grzechu pierworodnego. Gdzie indziej ma znaczenie symboliczne, w którym narodziny życia są oznaczane jako jajko, które je...

Dostęp ograniczony.

Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną prenumeratą lub subskrypcją. Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.

Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?

  • Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
  • Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
  • Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
  • Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
  • Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych
zarejestruj się

Logowanie

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Lody Inspiracje 2020

Lody Inspiracje 2020

28,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz