Scarcelle Pasquali
Zachęcamy do wykonania Scarcelle Pasquali według receptury Nica Carlucciego. Są to ciastka pochodzące z Puglii, które przygotowuje się podczas świąt wielkanocnych. Koszt wypieków ciastek jest niski, a do tego są one łatwe w przygotowaniu.

receptura
Scarcelle Pasquali
Scarcelle Pasquali - ciastka typowe dla gastronomii z Puglii, które przygotowuje się podczas świąt wielkanocnych. Nazwa pochodzi ze źródeł antycznych i ma wiele znaczeń. Na niektórych obszarach symbolizuje uwolnienie od grzechu pierworodnego. Gdzie indziej ma znaczenie symboliczne, w którym narodziny życia są oznaczane jako jajko, które je...
Dostęp ograniczony.
Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną prenumeratą lub subskrypcją. Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.
Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?
- Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
- Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
- Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
- Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
- Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych