SIGEP 2023 z deserami w roli głównej.
RIMINI, Włochy, 15 grudnia 2022 r. To już naprawdę niedługo! Doskonałość marki Made in Italy i nie tylko, dostawy słodkich wyrobów, powracają do włoskiego Rimini.
Ponad tysiąc marek weźmie udział w 44. edycji Sigep-The Dolce World Expo. Organizowanych przez Italian Exhibition Group międzynarodowych tragów lodów, ciast, pieczywa rzemieślniczego i kawy, które odbędą się w dniach 21-25 stycznia. W połączeniu z 7. edycją AB Tech Expo ‒ międzynarodowej wystawy technologii i produktów dla piekarni, ciastkarni i cukierni.
Łańcuchy dostaw lodów rzemieślniczych, ciast, czekolady, pieczywa i kawy podczas 44. targów Italian Exhibition Group
Osoby, które odwiedzą styczniową edycję SIGEP, będą miały niepowtarzalną okazję przyjrzeć się wszystkim historycznym łańcuchom dostaw w układzie obejmującym cały region, w którym rozwija się współpraca ze stowarzyszeniami sektora rzemieślniczego i przemysłowego, krajowymi i międzynarodowymi stowarzyszeniami producentów lodów, cukierników oraz piekarzy, barmanów i specjalistów od kawy. Pokazy, prognozy biznesowe, szkoleniowe i dotyczące rynków zagranicznych sprawiają, że SIGEP jest prawdziwym katalizatorem dla społeczności, która kładzie nacisk na wszystkie aspekty. Począwszy od składników, poprzez produkty i najnowsze innowacje w zakresie maszyn i systemów.
Od ponad 40 lat SIGEP to również synonim ważnych międzynarodowych konkursów. Niezwykła okazja do skorzystania z profesjonalnych szkoleń i odkrywania nowych talentów na sześciu „arenach” ustawionych na targach.
Jest to również najbardziej kompletne wydarzenie, podczas którego profesjonaliści mogą zapoznać się z innowacjami technologicznymi i produktowymi. Nowinkami na rynku międzynarodowym, a także spotkać się z profesjonalistami w formacie „Vision Plaza”. Gdzie znajdują się zarówno międzynarodowi analitycy Out-of-Home. Jak i wielkie nazwiska w branży rzemieślniczych wyrobów cukierniczych.