SIGEP – mistrzowie z branży cukiernictwa i produkcji lodów

Mistrzowie z branży cukiernictwa i produkcji lodów, m.in. Massari, Bohr i Morrone, zaprezentują się podczas targów SIGEP 2023 we Włoszech. W ramach których odbędą się ważne konkursy rangi międzynarodowej.

RIMINI, Włochy, 5 stycznia 2023 r. – Największe gwiazdy z branży cukierniczej wezmą udział w 44. edycji SIGEP-The Dolce World Expo – międzynarodowych targów wyrobów rzemieślniczych, w tym lodów, ciast, pieczywa, a także kawy. Zorganizowanych przez Italian Exhibition Group. Targi mają odbyć się w Rimini we Włoszech w dniach od 21 do 25 stycznia. W połączeniu z 7. edycją wydarzenia AB Tech Expo, na którym zaprezentowane zostaną technologie, a także urządzenia do wyrobu pieczywa, ciast i słodyczy. Sigep stanowi zatem niepowtarzalną okazję do odkrywania nowych produktów i poszerzania wiedzy.

Wśród uczestniczących w targach cukierników, których doskonałość wykonania jest znana na całym świecie i którzy zyskali sobie miano żywych legend branży cukierniczej, znajdą się: mistrzowie Igino Massari, Salvatore De Riso, Alessandro Dalmasso, Roberto Rinaldini i Eugenio Morrone, a także Marcus Bohr, mistrz cukiernictwa w domu towarowym Harrods w Londynie, a także Giancarlo Timballo, prezes Cogel Fipe i organizator imprezy Gelato World Cup.

Czytaj także: Agnieszka Rojewska na GASTROTARGACH SMAKKi

Międzynarodowe wyzwania

Z myślą o miłośnikach międzynarodowych wyzwań, podczas 44. edycji targów odbędzie się konkurs o europejski puchar producentów lodów. Gelato Europe Cup, w którym o wejście do finału będą rywalizować ekipy z Austrii, Włoch, Hiszpanii, Francji, Niemiec, a także Węgier. Finał 10. edycji Gelato World Cup odbędzie się podczas Sigep 2024. Z kolei zawodniczki z Korei, Japonii, Indii, Włoch, a także Peru będą walczyć o tytuł królowej wypieków – Women’s Pastry Queen. W Mistrzostwach Świata Juniorów w Cukiernictwie udział wezmą cukiernicy poniżej 25. roku życia.

W 5. edycji międzynarodowych mistrzostw piekarniczych – Bread in The City, które odbędą się w Bakery Arena, części poświęconej piekarnictwu, we współpracy z Club Richemont. Wystąpią drużyny z Chin, Chorwacji, Izraela, Włoch, Meksyku, Holandii, Peru, Portugalii, a także Hiszpanii. Kawiarze, a także bariści będą z kolei walczyć w Coffee Arena, części poświęconej kawie, w siedmiu konkurencjach zorganizowanych przez SCA Italy (włoski oddział Specialty Coffee Association) w ramach Mistrzostw Świata w Parzeniu Kawy.

Wydarzenia Sigep i A.B. Tech Expo 2023

Termin: 21-25 stycznia 2023 r.; organizator: Italian Exhibition Group SpA; edycje: 44. edycja Sigep i 7. edycja A.B. Tech Expo; cykliczność wydarzenia: raz do roku; rodzaj wydarzenia: międzynarodowe targi; wstęp: wyłącznie dla podmiotów z branży; szczegółowe informacje: https://en.sigep.it.

Może Cię także zainteresować: SIGEP 2023 z deserami w roli głównej.

Galeria

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz