Słodki wianek z gałązek czerwonego głogu
Przedstawiamy krok po kroku, jak wykonać wianek z gałązek czerwonego głogu, który może być pięknym i minimalistycznym wykończeniem tortu, babeczek, monoporcji czy czekolady. Zachęcamy do jego wykonania.

MATERIAŁY I NARZĘDZIA
- druty florystyczne (numer 22, 24),
- czarna taśma florystyczna, czerwona i brązowa masa do modelowania,
- biała masa do obkładania tortu,
- narzędzie do modelowania w masie cukrowej (szpikulec, kulka),
- aerograf,
- barwniki do aerografu (zielony, srebrny, złoty),
- czarny pudrowy barwnik,
- szablon na tort (gałązki, liście),
- skalpel,
- nożyczki
Krok 1
Przygotowujemy dwa wałeczki z masy cukrowej, jeden wałeczek z masy czerwonej, drugi z brązowej. Z masy czerwonej i brązowej ucinamy skalpelem kawałeczki masy i tworzymy drobne kuleczki, czerwone o średnicy od 5 do 8 mm, brązowe o średnicy 2 mm. Przygotowujemy ok. 40 kulek czerwonych i 40 brązowych.
Dostęp ograniczony.
Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.
Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?
- Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
- Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
- Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
- Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
- Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych