Słodkie bułki BMF

Słodkie bułki BMF idealnie sprawdzą się na stół wielkanocny. Zachęcamy do wykonania receptury.

Uldo
Składniki
Słodkie bułki BMF, fot. Uldo

receptura

Słodkie bułki BMF

Składniki

Mąka pszenna 550: 10,00 kg
Cukier: 1,70 kg
Uldo BMF: 1,50 kg
Olej: 0,80 kg
Drożdże: 0,60 kg
Woda: 5,10 l
Ciasto: 19,70 kg

Parametry

Czas mieszania: miesiarka spiralna

  • wolno: 2 min
  • szybko: 6 min

Temperatura ciasta: 24-26 °C
Leżakowanie ciasta: 10 min
Naważka: 60 g
Garowanie: 50 min
Czas pieczenia: 12-14 min
Temperatura pieca: 200 ↓190°C

Czytaj także: Torta Sbrisolona. Ciasto trzech filiżanek

Galeria

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz