Struktury dworskich kwiatów

Krok po kroku przedstawiamy, jak wykonać nieszablonową strukturę oplecioną dworskimi kwiatami, barwami i kształtami. Choć struktury dworskich kwiatów wyglądają na dosyć złożone, proszę nam wierzyć, że technika wykonania jest bardzo prosta, a potrzebne materiały wykorzystujemy codziennie.

struktury dworskich kwiatówStruktury dworskich kwiatów, fot. z archiwum autorki

MATERIAŁY

  • tort dwupiętrowy obłożony masą cukrową (średnica oraz wysokość tortów nie ma znaczenia, dostosowujemy je do naszych potrzeb);
  • cukier kryształ – gruba rafinada;
  • cukier trzcinowy – gruby kryształ;
  • masa cukrowa w kolorach: białym, czarnym, złotym;
  • barwniki pudrowe w kolorach: białym, złotym oraz czerwonym;
  • spirytus;
  • kwiaty wykonane z papieru waflowego (w naszym tutorialu będą to róże);
  • czekolada biała;
  • odrobina wody

NARZĘDZIA

mata silikonowa, wałek, pędzel, kilka form silikonowych z wzorem kwiatów różnej wielkości, narzędzia drezdeńskie

Krok 1

Obkładamy dwa piętra masą cukrową w kolorze białym. Składamy je, pamiętając o wspo...

Dostęp ograniczony.

Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.

Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?

  • Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
  • Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
  • Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
  • Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
  • Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych
zarejestruj się

Logowanie

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz