Struktury dworskich kwiatów
Krok po kroku przedstawiamy, jak wykonać nieszablonową strukturę oplecioną dworskimi kwiatami, barwami i kształtami. Choć struktury dworskich kwiatów wyglądają na dosyć złożone, proszę nam wierzyć, że technika wykonania jest bardzo prosta, a potrzebne materiały wykorzystujemy codziennie.

MATERIAŁY
- tort dwupiętrowy obłożony masą cukrową (średnica oraz wysokość tortów nie ma znaczenia, dostosowujemy je do naszych potrzeb);
- cukier kryształ – gruba rafinada;
- cukier trzcinowy – gruby kryształ;
- masa cukrowa w kolorach: białym, czarnym, złotym;
- barwniki pudrowe w kolorach: białym, złotym oraz czerwonym;
- spirytus;
- kwiaty wykonane z papieru waflowego (w naszym tutorialu będą to róże);
- czekolada biała;
- odrobina wody
NARZĘDZIA
mata silikonowa, wałek, pędzel, kilka form silikonowych z wzorem kwiatów różnej wielkości, narzędzia drezdeńskie
Krok 1
Obkładamy dwa piętra masą cukrową w kolorze białym. Składamy je, pamiętając o wspo...
Dostęp ograniczony.
Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.
Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?
- Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
- Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
- Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
- Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
- Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych