Specjalistyczne targi – SÜDBACK

W dniach 22 -25 października w Stuttgarcie odbędzie się kolejna, 29. edycja Specjalistycznych Targów Rzemiosła Piekarsko-Cukierniczego Südback. Targi Südback to druga po targach IBA najważniejsza impreza wystawiennicza dla branży piekarsko-cukierniczej w Niemczech. Podczas targów prezentowane są zarówno sprawdzone, tradycyjne produkty, jak i innowacyjne techniki produkcji, nowatorskie maszyny i urządzenia oraz trendy, które będą obowiązywać w branży w nadchodzącym okresie.

Czytaj także: Od zwycięzcy do jurora. Paweł Salamon przewodniczącym jury Kulinarnego Pucharu Polski

Podczas ostatniej edycji imprezy w 2019 roku na powierzchni 65.000 m2 w 6 halach swoją ofertę zaprezentowało 710 wystawców, w tym wielu światowych liderów. Wśród wystawców znalazło się 6 firm z Polski. Targi odwiedziło 37.500 zwiedzających z 80 krajów.

Podczas imprezy prezentowana jest oferta z zakresu:

  • surowców, półproduktów, a także dodatków dla branży piekarsko-cukierniczej, techniki produkcji, maszyn i urządzeń dla branży,
  • wyposażenia dla sklepów z produktami piekarsko-cukierniczymi, kawiarni i cukierni,
  • opakowań i artykułów dekoracyjnych,
  • oprogramowania i systemów kasowych,
  • a także oferta wyrobów piekarniczych i cukierniczych, specjalności i własne marki producentów.

Po raz pierwszy zostanie zaprezentowana również oferta dla branży lodziarskiej m.in.:

  • surowce do wytwarzania lodów,
  • maszyny do lodów,
  • techniki chłodzenia,
  • witryny do prezentacji,
  • a także wafle i dodatki do lodów.

Ciekawy program ramowy

Oprócz prezentacji szerokiej oferty dla branży przez wystawców, targi Südback przyciągają również ciekawym programem ramowym towarzyszącym imprezie. W tym roku w programie ramowym znajdą się m.in. Forum Trendów w Piekarnictwie obejmujące ciekawe wykłady, a także prezentacje na żywo dotyczące produkcji i sprzedaży produktów piekarniczych. Forum Trendów w Cukiernictwie dostarczające informacji o nowych technikach, a także inspiracji dla wytwarzania produktów cukierniczych, kreacji z czekolady i trendów dla branży kawiarnianej. W hali 10 na powierzchni 2.100 m2 swoją specjalną prezentację przedstawi partner targów – BÄKO SÜD.

Konkursy i zawody

Nieodzownym elementem programu towarzyszącemu imprezie są konkursy, a także zawody dla młodych piekarzy i cukierników (Carlo-Wildt-Thropy, Sales Counter). Po raz 13 zostanie przyznana nagroda Südback Trend Award w zakresie innowacyjnych produktów, usług i rozwiązań dla branży w kategoriach:

  • „marketing, sprzedaż i organizacja”,
  • „surowce i produkty convenience”,
  • a także „technika” .

Obok nagród tradycyjnie przyznawanych przez jury, po raz pierwszy zostanie przyznana nagroda publiczności. Publiczność będzie głosować online na swoich faworytów wśród nominowanych innowacji, a laureaci zostaną ogłoszenie podczas targów Südback.

Udział w imprezie ułatwiają nowoczesne tereny targowe ze świetnie rozwiniętą infrastrukturą (15.000 miejsc parkingowych, połączenia szybkiej kolei miejskiej S2 i S3) i lokalizacją – 200 m od lotniska w Stuttgarcie i przy autostradzie A8.

Może Cię również zainteresować: Forum Piekarskie – Zdrowe Pieczywo. Żywa szkoła piekarstwa na POLAGRA 2022

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz