SweetTARGi 2023 – już za nami!

Ponad 100 wystawców z Polski i Europy. Niemal 7500 zwiedzających. II Mistrzostwa Polski na Pralinę. Strefa Rzemieślnika. Wyjątkowe pokazy, warsztaty, debaty, a także aromatyczny Festiwal Kawy – 20 marca zakończyły się najsłodsze targi w południowej Polsce!

Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie – SweetTARGi 2023, po dłuższej przerwie, wróciły w wielkim stylu i jak zawsze odbyły się w nowoczesnych przestrzeniach Międzynarodowego Centrum Kongresowego. Tuż przed pierwszym dniem wiosny spotkaliśmy się na południu Polski, aby poznać nowe trendy i produkty w branżach

Merytoryczna wartość Targów

Tegoroczne Targi wypełnione były wartościowymi spotkaniami, rozmowami, a także pokazami. W trakcie zwiedzania targów warto było posłuchać toczących się debat dotyczących najważniejszych spraw – m.in. przyszłości branży i umiejętnego zarządzania firmą w czasach kryzysu, a także inflacji. Na szczególną uwagę zasługiwała debata o przyszłości tradycyjnego piekarstwa, lodziarstwa  i cukiernictwa „Wspólnie o rzemiośle”. Dodatkowo ciekawe prelekcje i pokazy prowadzone przez gości specjalnych: youtuberkę, autorkę publikacji i trenera kulinarnego – Agnieszkę Jasińską (Kulinarne Nawigacje), która zaprezentowała specjały w stylu zero waste, wege oraz powiedziała o kulinarnych trendach na rok 2023. Fotografka i stylistka żywności, Kasia Fiszer (Food&Light) zdradziła triki stosowane fotografii kulinarnej, a Łukasz Jasiński zapewnił dawkę adrenaliny i ekscytacji przy prelekcji, a także degustacji ciastek z udziałem… owadów. Natomiast właścicielka kultowej cukierni butikowej, Sylwia Grodzka-Haba (Pani Foremka) opowiedziała o tym, jak budować markę osobistą oraz o roli ciastka jako nośnika dobrych emocji.

Nagrodzeni w Konkursie na Produkt Roku 11 edycji Targów

Także w tym roku przeprowadziliśmy niezwykle ważny dla branży konkurs na PRODUKT ROKU 11. Edycji SweetTARGów Komisja Konkursowa w składzie: Profesor Jan Klimek – Przewodniczący, Anna Przebindowska i Stanisław Klimczok – Członkowie, przyznała następujące nagrody:

W konkursie Produkt Roku w kategorii URZĄDZENIE

  • I MIEJSCE IMAGO PRINTER za Ploter cukierniczy VULPES
  • WYRÓŻNIENIE WAFLEX Wiesław Stankiewicz za Zakład produkcyjny z zerową emisją CO2

W konkursie Produkt Roku w kategorii WYRÓB

  • WYRÓŻNIENIE SCM Sp. z o.o. za Puree Monin Jabuticaba
  • WYRÓŻNIENIE MODENA Sp. J. za produkt Tartaletka deserowa Filigrano Vegan

W konkursie Produkt Roku w kategorii KOMPONENT

  • WYRÓŻNIENIE HELIOS FOOD za Kajmak Helios Dulce de Leche
  • WYRÓŻNIENIE KANDY Dariusz Socik za Nadzienie Morelowe 40%

Może Cię także zainteresować: Manufaktura słodkości „Madam Beza”

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz