Świąteczny blok czekoladowy

PRL-owski hit naszych dziadków każdy pamięta z dzieciństwa i chociaż raz próbował tego przysmaku. Prezentujemy krok po kroku, jak wykonać świąteczny blok czekoladowy z pomarańczy, piernikowych warkoczy i cynamonowych bezowych pałeczek, przyozdobiony bakaliami, prażonymi orzechami i owocami liofilizowanymi.

Świąteczny blok czekoladowy, fot. z archiwum autorkiŚwiąteczny blok czekoladowy, , fot. z archiwum autorki

CYNAMONOWE BEZOWE PAŁECZKI

SKŁADNIKI

  • 60 g białka
  • 100 g cukru drobnego
  • 50 g cukru pudru
  • sok z cytryny
  • cynamon
  • brązowy cukier

NARZĘDZIA

  • papier do pieczenia
  • rękaw cukierniczy
  • tylka cukiernicza okrągła
  • rondel
  • miska
  • mikser
  • szpatuła

Dostęp ograniczony.

Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną prenumeratą lub subskrypcją. Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.

Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?

  • Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
  • Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
  • Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
  • Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
  • Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych
zarejestruj się

Logowanie

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Lody Inspiracje 2020

Lody Inspiracje 2020

28,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz