Świąteczny blok czekoladowy
PRL-owski hit naszych dziadków każdy pamięta z dzieciństwa i chociaż raz próbował tego przysmaku. Prezentujemy krok po kroku, jak wykonać świąteczny blok czekoladowy z pomarańczy, piernikowych warkoczy i cynamonowych bezowych pałeczek, przyozdobiony bakaliami, prażonymi orzechami i owocami liofilizowanymi.

CYNAMONOWE BEZOWE PAŁECZKI
SKŁADNIKI
- 60 g białka
- 100 g cukru drobnego
- 50 g cukru pudru
- sok z cytryny
- cynamon
- brązowy cukier

NARZĘDZIA
- papier do pieczenia
- rękaw cukierniczy
- tylka cukiernicza okrągła
- rondel
- miska
- mikser
- szpatuła
Dostęp ograniczony.
Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną prenumeratą lub subskrypcją. Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.
Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?
- Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
- Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
- Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
- Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
- Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych