Światowy Finał World Chocolate Masters

29-31 października 2022 roku w Paryżu wyjątkowy zespół jury będzie prezydował podczas Światowego Finału World Chocolate Masters w trakcie targów Salon du Chocolat.

Komitet Organizacyjny konkursu World Chocolate Masters z radością ogłasza Szefów międzynarodowego jury na Światowy Finał ’22. Na czele tego zespołu ekspertów staną jedne z najbardziej cenionych w branży talentów, które będą czuwać nad uczciwym i przejrzystym przebiegiem konkursu: Amaury Guichon, Kirsten Tibballs, a także japoński duet kucharzy Yusuke Matsushita & Sachi Takagi. Imponujący skład, przed którym finaliści będą mieli szansę zaprezentować swój talent.

Jury głosujące składa się z reprezentantów wszystkich uczestniczących regionów – każdy członek jury jest wiodącym ekspertem w branży kulinarnej i/lub gastronomicznej. Polskę reprezentuje Krzysztof Ilnicki – Ambasador marki Cacao Barry, właściciel Umam Patisserie i juror w popularnym programie telewizyjnym „Bake off – ale ciacho”. 

Wizja czekolady jutra

Temat tej edycji? #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE. Konkurs rzuca wyzwanie Szefom, aby przedstawili ich wizję czekolady jutra. – Nie możemy się doczekać, aby zobaczyć, co zaprezentują uczestnicy konkursu. Rywalizacja jest zacięta, ich umiejętności są niezwykle wysokie, a presja na głównej scenie będzie ogromna. Obserwując cały świat, z pewnością zobaczymy to, co najlepsze w świecie czekolady – wyjaśnia Ramon Morató, dyrektor kreatywny Cacao Barry.

Wybory konsumenckie radykalnie przenoszą się na żywność, która jest zdrowsza, przyjazna dla planety, oferuje nowe doznania smakowe, ale bez uszczerbku dla przyjemności. Kreatywność, nauka, a także technologia pomagają Szefom rozwijać swoją ofertę. Jak te zmiany przekładają się na czekoladową ofertę JUTRA? Zawodnicy muszą przedstawić jasną wizję, wyśmienite i innowacyjne kreacje i aplikacje.

World Chocolate Masters zapowiada ekscytującą wizję przyszłości czekolady, ponieważ da widzom możliwość przyjrzenia się, w jaki sposób wyzwania jutra wpłyną na czekoladowe rzemiosło i jakie sposoby można znaleźć na pokonanie tych wyzwań i rozwój. 8. edycja World Chocolate Masters – inicjatywy francuskiego producenta kuwertur czekoladowych premium Cacao Barry – to wyjątkowa platforma dla Rzemieślników, Cukierników i Szefów Kuchni z całego świata, dająca im możliwość przekraczania swoich granic, a także wyrażania swojej prawdziwej natury.

Szefowie z całego świata są gotowi do walki w Salon du Chocolat w Paryżu. Wszystkie kraje wybrały swoich finalistów po wyczerpujących rundach kwalifikacyjnych, które testowały ich umiejętności, a także determinację. Polskę reprezentuje Igor Zaritskyi – Szef na co dzień pracujący w Warsaw Academy of Pastry Art w firmie Sempre. 

Wydarzenie będzie transmitowane na żywo na stronie: www.worldchocolatemasters.com. Organizatorzy zapraszają do rejestracji, aby na żywo oglądać i kibicować Igorowi.

warto wiedzieć

18 najlepszych szefów w świecie czekolady
Kraje uczestniczące to:

  • Belgia – Togo Matsuda,
  • Kanada – Nishant Amin,
  • Chiny – Jacky Lung,
  • Finlandia – Eero Paulamäki (reprezentujący kraje nordyckie),
  • Francja – Antoine Carréric,
  • Grecja – Nicolas Nikolakopoulos (reprezentujący Europę Południowo-Wschodnią),
  • Węgry – Attila Menyhárt,
  • Włochy – Anna Gerasi,
  • Japonia – Jiro Tanaka,
  • Korea – Dongusk Kim,
  • Maroko – Issam Tajer (reprezentujący Afrykę Północną),
  • Polska – Igor Zaritskyi,
  • Hiszpania – Lluc Crusellas,
  • Szwajcaria – Abraham Balaguer,
  • Holandia – Carlo Midiri,
  • ZEA – Dilip Kumara (reprezentujący Bliski Wschód),
  • Wielka Brytania – Stephen Trigg (reprezentujący Wielką Brytanię i Irlandię),
  • USA – Christophe Rull.
Źródło: Barry Callebaut Polska

Może Cię także zainteresować: WeNet wspiera cukiernie w nowej kampanii reklamowej

Galeria

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Lody Inspiracje 2020

Lody Inspiracje 2020

28,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz