Torcik wielkanocny w stylu number cake
Prezentujemy wyborny, dwupoziomowy, torcik wielkanocny w stylu number cake ze śmietankowym kremem i delikatną wielkanocną dekoracją. Zachęcamy do jego wykonania!

MATERIAŁY
- kruche ciasto z migdałami,
- krem śmietankowy,
- masa cukrowa,
- barwnik złoty,
- barwnik biały,
- makaroniki,
- kilka kwiatów (mogą być świeże – zabezpieczone słomką, mogą być również kwiaty ręcznie wykonane),
- beziki,
- suszone pączki róży,
- mini pianki marshmallow
NARZĘDZIA
- mata silikonowa,
- blaszka i papier do pieczenia,
- wałek do ciasta,
- nożyk do ciasta,
- wykałaczki,
- drut florystyczny nr 22,
- kulki styropianowe o średnicy 2-3 cm,
- rękaw cukierniczy,
- tylka cukiernicza z wybranym wzorem,
- dwa miękkie pędzelki,
- podkład cukierniczy
Krok 1
Wycinamy szablon świąteczny.
Dostęp ograniczony.
Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną prenumeratą lub subskrypcją. Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.
Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?
- Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
- Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
- Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
- Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
- Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych