Tort halloweenowy ze słodką pajęczyną
Halloween to przede wszystkim święto dyni. Przygotujemy wspólnie z Państwem tort halloweenowy, w którym główną atrakcją będzie dynia, a dopełnieniem tradycji – słodka pajęczyna.

NARZĘDZIA
- mata do wałkowania,
- wałek,
- nożyk,
- narzędzia do modelowania,
- packa do gładzenia,
- pędzle,
- rondel.
MATERIAŁY
- tort z ukrytym piętrem,
- masa cukrowa biała do obkładania,
- masa do figurek w kolorze pomarańczowym i ciemnozielonym,
- woda,
- spirytus,
- barwniki w kolorze brązowym, czarnym i złotym,
- pianki marshmallow.
Krok 1
Do przygotowania słodkiej halloweenowej dekoracji potrzebny nam będzie tort. Aby ładnie się prezentował, przygotujemy tort z ukrytym piętrem. Wysokość naszego tortu wynosi 24 cm. Potrzebna nam będzie biała masa do obkładania tortów, którą cienko rozwałkowujemy.
Dostęp ograniczony.
Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.
Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?
- Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
- Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
- Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
- Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
- Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych