Tort piernikowy

Jednym z ostatnich trendów w cukiernictwie jest łączenie ze sobą wielu materiałów oraz technik. Tym razem prezentujemy tort piernikowy – kolaż klasycznego tortu w masie cukrowej oraz pierniczków dekorowanych.

Tort piernikowyTort piernikowy, fot. z archiwum autorki

MATERIAŁY I NARZĘDZIA

  • kilka pierników w kształcie choinek, domków, gwiazdek
  • biały i czarny lukier królewski
  • posypki cukrowe w różnym rozmiarze w kolorach: srebrnym, złotym i czarnym
  • pędzelek i jadalne złoto
  • odrobina białej rozpuszczonej czekolady
  • biała masa cukrowa
  • wałek strukturalny
  • czarny podkład pod tort
  • złoty barwnik w pudrze

Krok 1

Wałkujemy białą masę, a następnie za pomocą rantu wycinamy z niej koło o średnicy naszego tortu. Przyklejamy na wierzch ciasta.

Krok 2<...

Dostęp ograniczony.

Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną prenumeratą lub subskrypcją. Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.

Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?

  • Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
  • Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
  • Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
  • Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
  • Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych
zarejestruj się

Logowanie

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

169,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Lody Inspiracje 2020

Lody Inspiracje 2020

28,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz