Tort malowany z dodatkiem makaroników i delikatnych kwiatów

Niezależnie od rodzaju uroczystości, życzymy sobie, aby nasz tort był wytworny, elegancki i z klasą. Taki tutorial przygotowaliśmy dla Państwa. Sprawdzi się na każdym przyjęciu, niezależnie od rodzaju uroczystości i liczby gości.

Składniki

Tort bryła obłożony masą cukrową bądź tynkiem (20/20), ok. 80 szt. makaroników z nadzieniem, kwiaty (róże gałązkowe), tynk w trzech kolorach (biel, delikatny róż, brąz).

Narzędzia

Nóż cukierniczy, wykałaczki, worki cukiernicze, woreczek, stożek styropianowy o średnicy u podstawy 11 cm i wysokości 30 cm.

Krok 1

fot. z archiwum autorki

Na podkładzie przygotowujemy bryłę o podanych wymiarach. Generalnie, wielkość naszego tortu jest zależna od naszych potrzeb, zwróćmy jednak uwagę przy zmianie wielkości tortu na rozmiar stożka, abyśmy dobrze dopasowali te wymiary. Nasza bryła może być obłożona masą cukrową albo tynkiem, na którym lubimy pracować. Pamiętajmy, aby tort był dobrze schłodzony.

Krok 2

Dostęp ograniczony.

Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną prenumeratą lub subskrypcją. Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.

Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?

  • Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
  • Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
  • Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
  • Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
  • Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych
zarejestruj się

Logowanie

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Lody Inspiracje 2020

Lody Inspiracje 2020

28,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz