Wielkanocne buciki
Buciki mogą być idealną dekoracją nawiązującą do świąt wielkanocnych. Prezentujemy, jak je wykonać krok po kroku.
MATERIAŁY I NARZĘDZIA
masa cukrowa, klej spożywczy, wykrawaczka, pędzelek silikonowy, narzędzie kulka, nożyk lub nożyczki, wykałaczki.
Krok 1

W formę silikonową włóż masę cukrową, wciskając ją dokładnie w każdy zakamarek. Aby łatwiej było wyjąć gotowy bucik bez uszkodzenia, włóż formę z masą do zamrażalnika na ok. 30 minut. Następnie wykonaj dwie formy bucika do pary. Doklej delikatnie pasek, smarując lekko końcówki paska klejem spożywczym.
Krok 2

Dostęp ograniczony.
Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną prenumeratą lub subskrypcją. Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.
Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?
- Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
- Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
- Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
- Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
- Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych