Wielkanocne buciki

Buciki mogą być idealną dekoracją nawiązującą do świąt wielkanocnych. Prezentujemy, jak je wykonać krok po kroku.

MATERIAŁY I NARZĘDZIA

masa cukrowa, klej spożywczy, wykrawaczka, pędzelek silikonowy, narzędzie kulka, nożyk lub nożyczki, wykałaczki.

Krok 1

CIP_2_23_krok_po_kroku_Agnieszka_Zajac_KROK_1
Krok 1; fot. z archiwum autorki

W formę silikonową włóż masę cukrową, wciskając ją dokładnie w każdy zakamarek. Aby łatwiej było wyjąć gotowy bucik bez uszkodzenia, włóż formę z masą do zamrażalnika na ok. 30 minut. Następnie wykonaj dwie formy bucika do pary. Doklej delikatnie pasek, smarując lekko końcówki paska klejem spożywczym.

Krok 2

CIP_2_23_krok_po_kroku_Agnieszka_Zajac_KROK_2
Krok 2; fot. z archiwum autorki

Rozwałkuj masę na grubość około 3 mm i następnie wytnij wykrawaczką dwie części bucika.

Może Cię również zainteresować: Struktury dworskich kwiatów

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz