Wielkanocne buciki

Buciki mogą być idealną dekoracją nawiązującą do świąt wielkanocnych. Prezentujemy, jak je wykonać krok po kroku.

MATERIAŁY I NARZĘDZIA

masa cukrowa, klej spożywczy, wykrawaczka, pędzelek silikonowy, narzędzie kulka, nożyk lub nożyczki, wykałaczki.

Krok 1

CIP_2_23_krok_po_kroku_Agnieszka_Zajac_KROK_1Krok 1; fot. z archiwum autorki

W formę silikonową włóż masę cukrową, wciskając ją dokładnie w każdy zakamarek. Aby łatwiej było wyjąć gotowy bucik bez uszkodzenia, włóż formę z masą do zamrażalnika na ok. 30 minut. Następnie wykonaj dwie formy bucika do pary. Doklej delikatnie pasek, smarując lekko końcówki paska klejem spożywczym.

Krok 2

CIP_2_23_krok_po_kroku_Agnieszka_Zajac_KROK_2Krok 2; fot. z archiwum autorki

Dostęp ograniczony.

Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną prenumeratą lub subskrypcją. Dowiedz się, dlaczego warto wykupić subskrypcję.

Dołącz do nas! Dlaczego warto się zarejestrować?

  • Zyskasz bezpłatny dostęp do wybranych artykułów publikowanych w „Cukiernictwie i Piekarstwie”
  • Będziesz na bieżąco z nowościami z branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej
  • Otrzymasz dostęp do wszystkich artykułów z działu „Aktualności”
  • Skorzystasz z „Bazy produktów” i unikalnej porównywarki produktów
  • Sprawdzisz kalendarium wydarzeń i przeczytasz relacje z imprez branżowych
zarejestruj się

Logowanie

Produkty

Loading...

Sklep

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

Cukiernictwo i Piekarstwo (prenumerata)

194,00 zł

zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

75,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book)

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Kup teraz